ove godine u Jezerima  "NATJECANJE U BIG GAME FISHINGU JEZERA" 2020

 

od 23.09. do 26.09.2020.

 

CIMG0597 SmallKlasičan big game fishing odvija se na snažnijim i bržim plovilima, na otvorenom moru, na način da se panulaje (poteže udica) ili hrani riba ( baca se u more mješavina hrane koja privlaći ribu). Lovi se uglavnom hranjenjem ribe (drifting), čekajući da riba zagrize. Ova tehnika na našem području postiže najbolje rezultate i omogućuje ulov najveće ribe. Moguće se okušati i u panulavanju (troling). Najčešće korištene tehnike ribolova su prihranjivanje (drifting) i panulavanje (troling).

DRIFTING - Prihranjivanje je najučinkovitiji način ribolova. Srdela se razreže poprijeko na 3-4 dijela pa se baca u vodu nakon što prethodni komadi nestanu u dubini. Ukoliko su srdele zamrznute održati će se dulje po ljetnoj vrućini, naročito ako na čamcu postoji škrinja za čuvanje. Postoje također posebni automati za samodoziranje, koji bacaju prethodno izrezane komade ribe u more u određenim intervalima. Na udici se obično nalazi svježa skuša ili šnjur (šarun). Lovi se s usidrenog ili slobodno plutajućeg čamca. Bacanje hrane počinje pred zoru i čeka se prvi griz pri izlasku sunca. Mamci se raspoređuju tako da lebde na balonima u slijedu koji stvara na više komada razrezana riba koja se baca kao primama. U takvom redu raspoređuju se tri mamca. Dubina mamca je od 10 do 35 metara. Pri hranjenju je važno da se ne prekida jer tada tune gube trag i ne nalaze čamac. Razrezane komade mogu slijediti nekoliko milja.62

TROLING - Panulanje (povlačanje) se koristi kao metoda obično za lov manjih tuna iako se može zakačiti i velika. Obično se panula na slijepo. Kada se tune pojave na površini, mamce treba vući pred jato. Brzina panulanja je 6 do 8 čvorova. Vrlo često budu višestruki ugrizi. Zbog toga se nakon prvog ugriza ne smanjuje brzina broda. Panula za veće primjerke izgleda donekle drugačije. Vrlo produktivnim se pokazalo povlačenje većih mamaca u obliku cvjetnog vjenčića (daisy chain) ili šireći palice (spreader bar). Takvi se mamci mogu loviti i na panulu prirodnim mamcem. Za mamac se koristi skuša ili lignja. Dobra je zapravo bilo koja riba. Ribi koja se koristi dobro je rascijepiti rep da izgleda ranjeno zato jer je tako privlačnija. Ako se koristi živi mamci biti će duže živa ako se povlači manjom brzinom.

 Pošalji upit za NATJECANJE u BIG GAME FISHINGU JEZERA 

Naziv usluge(*)
Invalid Input

Vaše ime(*)
Invalid Input

E-mail(*)
Invalid Input

Telefon(*)
Invalid Input

Broj osoba(*)
Invalid Input

Željeni datum i vrijeme
Invalid Input

Poruka
Invalid Input

Sigurnosni kod(*)
Sigurnosni kod
Invalid Input

Search

Search by Date Range Availability
Search by Additional contents